Keramische coating

Uw motor weer stralend en glimmend de weg op?
dat kan vanaf €350 met een keramische coating bij JK Motor Care. 
Vraag naar de mogelijkheden.

 

Deze motoren gingen u voor.

WAT IS EEN KERAMISCHE COATING?

Een keramische coating is een extra harde beschermlaag op de lak. Deze laag beschermt de lak tegen invloeden van buitenaf. Het zorgt voor meer kleurdiepte en glans in de lak. Ook het straatvuil hecht zich niet meer goed vast aan de lak. Het maakt de lak enorm waterafstotend, dit zie je aan de mooie ronde waterdruppels bij het afspuiten van een met Ceramic Guard behandelde motor.

COATING VAN SILICIUM CARBON OF SILICIUM OXIDE?

De meeste keramische coatings worden op basis van Silicium Oxide geproduceerd. De Ceramic Guard van Cartec is een coating op basis van Silicium Carbon. Maar waarom is de Ceramic Guard op deze basis ontwikkeld? Tussen Silicium Carbon en Silicium Oxide zit een belangrijk verschil. We leggen beide soorten coatings graag hieronder verder uit.

coating van Silicium Oxide
Een Silicium Oxide Coating is een veel voorkomend type in de autobranche. Zoals wellicht aan de naam herkenbaar zit er in Silicium Oxide veel zuurstof. Op het moment dat een Silicium Oxide coating is aangebracht, verdampt het zuurstof uit de coating en verhard de silicium laag op de auto. Een SIO2 coating is hard maar ook breekbaar. Door de verdamping van de zuurstof is de laagdikte minder dan een coating op basis van Silicium Carbon.

coating van Silicium Carbon (Ceramic Guard)
Zoals al eerder genoemd is de Ceramic Guard van Cartec ontwikkeld op basis van Silicium Carbon. De reden hiervoor is dat Silicium Carbon sterk is, een betere laagdikte geeft en veel flexibeler en buigzamer is.

× Hoe kan ik je helpen?